Splošni pogoji poslovanja

Splošna določila

Ti splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Obligacijskim zakonikom in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Namen pogojev poslovanja je definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi naročniki/kupci (v nadaljevanju kupec).

Po pogodbi se kot kupec razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila naročilo/nakup preko spletne strani maklu.si.

Lastnik in upravitelj spletne strani maklu.si je podjetje Maklu d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Spletna stran maklu.si je stran namenjena informacijam o izdelkih ponudnika in spletnemu nakupu teh izdelkov/trgovini.

 

Veljavnost pogojev

Navedeni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem obisku ali nakupu na spletni strani, in sicer z oddajo naročila na spletni strani. Pogoji poslovanja si lahko kupec prenese na svojo elektronsko napravo preko internetne povezave, dostopne na spletni strani ponudnika.

S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja. Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

 

Informacije

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto ponudnika (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov,
 • jasno in nedvoumno določene cene,
 • način plačila in dostave,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • druge potrebne informacije.

 

Naročilo izdelkov

Ob naročilu izdelka se ni potrebno registrirati.

Naročilo oddate tako, da:

 1. Izbran izdelek/izdelke z določeno barvo in/ali velikostjo ter količino in ga s klikom na gumb »dodaj v voziček« dodate na stran za nakup
 2. vpišete podatke o naročniku s kontaktnimi podatki in izberete naslov dostave,
 3. izberite način plačila,
 4. označite, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja,
 5. kliknete gumb pošlji,
 6. po oddanem naročilu prejmete potrditveno sporočilo na vaš naveden e-naslov..

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na spletni strani odda naročilo, ponudnik pa potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nespremenljivi in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Točnost podatkov

Kupec se zavezuje navesti točen naslov za dostavo izdelkov in svojo kontaktno številko. V primeru, da ti podatki niso navedeni pravilno, odgovornost prevzema kupec.

V kolikor kupec, ugotovi, da je pri izpolnjevanju naročilnice prišlo do napačnega vnosa podatkov, lahko spremembo podatkov sporoči na naslov spletne pošte ponudnika.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov naročila ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Za naročila, ki odstopajo od povprečnih naročil pri ponudniku, si ponudnik pridržuje pravico kontaktirati kupca ter preveriti naročilo.

 

Cene

Vse cene izdelkov, ki so navedene na spletni strani so navedene v eurih in vključujejo 22 % davek na dodano vrednost.

Stroški dostave v ceni niso vključeni in se obračunajo posebej, če ni drugače navedeno.

Veljavne cene so cene, ki so oziroma so bile objavljene v trenutku oddaje naročila kupca oziroma so veljavne cene tiste, ki so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel ponudnik.

Cene navedene na spletni strani maklu.si se lahko razlikujejo od cen ponudnikov/prodajalcev v maloprodajni mreži.

Morebitne nižje cene (popusti) so označene posebej in nedvoumno.

 

Plačilo

Kupec lahko naročene izdelke plača:

 • po predračunu z nakazilom na TRR (predračun je poslan na e-pošto, navedeno ob naročilu) Izdelki bodo dostavljeni v dobavnem roku določenem v točki Dostava, ko bo na TRR podjetja razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno.

Spletna naročilnica, ki jo izpolni kupec ob naročilu, je informativne narave. Ne glede na vrsto nakupa ali način plačila, bo končni izračun naročila in poštnine poslan s potrditvijo naročila na naslov e-pošte. Račun za plačane izdelke bo dostavljen po izvedenem plačilu oziroma z dostavo izdelka/ov.

 

Dostava

Izdelek odpremimo iz podjetja v roku 7 delovnih dni od dne naročila oziroma plačila izdelka. Stranke lahko naročene izdelke, ki so na zalogi prejmejo tudi pred prej navedenim rokom. V primeru, da je za odpremo izdelkov potreben daljši čas, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili preko kontaktnih podatkov, ki ste jih navedli ob oddaji naročila.

Cene dostave

Država dostave Strošek dostave Brezplačna dostava
Slovenija 4 € nad 350 €
Hrvaška, Nemčija 6-15 €
Avstrija 6-25 €

Točne cene dostave za vsak izdelek so navedene v zavihku nakupovalnega vozička oz. ob nakupu izdelka.

 

Odstop od pogodbe/vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni od prejetja izdelkov podjetju sporoči oz. poda izjavo, da odstopa od pogodbe (nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Obvestilo o odstopu oziroma nedvoumno izjavo pošlje na e-naslov maklu@maklu.si ali Maku d.o.o., Ulica Milana Majcna 23, p. p. 7, 1433 Radeče.

Kupec mora izdelek vrniti nepoškodovan, načeloma v originalni embalaži ter nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa pogodbe.

Pri vračilu izdelka kupca bremeni strošek vračila blaga (poštnina, dostava). Vračila blaga z odkupninami ne sprejemamo.

Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa. Kupnino za izdelek mu bomo nakazali na bančni račun (TRR), ki nam ga posreduje ob vračilu blaga, v roku 14 dni od prejema odstopne izjave. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku.

 

Odstopanje barv izdelkov na spletu

Barve izdelkov objavljene na spletni strani lahko odstopajo od dejanske barve prejetega artikla. Do razlik v barvnem odtenku artikla lahko pride zaradi fotografij, uporabe različnih nastavitev zaslonov in uporabe različnih naprav (računalnik, mobilni telefon, dlančnik…) za dostop do spletne trgovine. Razlika v barvi izdelka ni predmet reklamacije oziroma vračila izdelka.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se obvezuje, da bo vse podatke kupca uporabljal in hranil v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu in jih ne razkriva tretjim osebam.

Osebne podatki so uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, računov, ostale potrebne informacije za izpolnitev naročila in reklamnega gradiva.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik preneha uporabljati njegove podatke za obveščanje o ponudbi in pošiljanje reklamnega gradiva ponudnika.

 

Reklamacija/Garancija

Splošno

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v dobro kupca v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Pri vseh izdelkih nudimo 24 mesečno garancijo na šive, zadrge ter tkanino ob normalni uporabi in normalnih pogojih.

V garancijskem roku zagotavljamo brezplačno popravilo izdelka in sicer najkasneje v 45 dneh od dneva prejetja pisne reklamacije. Za obravnavanje reklamacije je potrebno priložiti ožigosan in izpolnjen garancijski list ter originalni račun.

V primeru, da napak upravičeno reklamiranega izdelka ne bo možno popraviti, ga bomo zamenjali z novim (delno ali v celoti).

Ob ugotovitvi, da reklamacija ni upravičena, si pridržujemo pravico obračuna morebitnih nastalih stroškov.

 

Neveljavnost garancije/reklamacije

Pri ugotovitvi, da kupec pri uporabi, vzdrževanju in čiščenju ni upošteval naših opozoril in navodil ter splošno znanih navodil za tovrstne proizvode, garancija ne velja.

 

Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko kupec uveljavlja za vsak kupljeni izdelek. Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako reklamira pri prodajalcu:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova ali pisno na naslove ponudnika, razvidne na spletni strani pod rubriko Kontakti. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče na strani kupca.

V primeru dodatnih vprašanj in pritožb se kupec lahko na ponudnika obrne tudi preko telefonske številke 040 899 867.

 

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke, ki so nujne za pravilno delovanje spletne strani ter boljšo uporabniško izkušnjo ki so nujni za delovanje spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete v Zasebnost.

 

Pravilnost podatkov

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko pojavijo neželene napake, ki jih poskušamo čimprej odpraviti.

Objavljene fotografije in besedilo

Celotno besedilo, fotografije in grafika spletne strani maklu.si so last podjetja Maklu d.o.o. in ijih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega dovoljenja.

 

Informacije

Za dodatne informacije in pojasnila v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja nam pišite na e-naslov info@maklu.si

 

Datum objave 13.12.2020