Pogosta vprašanja

Ali si je mogoče izdelke predhodno ogledati?

Naši izdelki so na voljo za nakup in ogled tudi v razstavnih salonih/fizičnih trgovinah. Kje je možno naše pohištvo kupiti si oglejte v zavihku Lokacije prodaje.

Ali je mogoče izdelke strojno oprati?

Vse tkanine našega pohištva in dekorativni dodatki so pralni v pralnem stroju. Prosimo, upoštevajte prejeta navodila za uporabo in vzdrževanje. V primeru dodatnih vprašanj napišite e-sporočilo na info@maklu.si.

Ali se lahko tkanine/prevleke likajo?

Tkanine in prevleke je mogoče likati pri nizkih temperaturah (prva ali  druga stopnja). Tkanin ne likajte po šivih (sukancu) oziroma te  predhodno zaščitite. Prosimo, upoštevajte prejeta navodila za uporabo in vzdrževanje.

Ali je mogoč osebni prevzem naročila?

Naročene izdelke je mogoče ob predhodnem dogovoru prevzeti tudi osebno na naslovu Njivice 7, 1433 Radeče. V primeru osebnega prevzema je mogoče plačilo le po predračunu na TRR.

Kaj naj storim, če sem prejel/a poškodovan izdelek?

Ob dostavi naročila, preverite stanje preverite embalažo in izdelek. V kolikor so na izdelku vidne poškodbe  je potrebno s kurirjem dostavne službe  podpisati reklamacijski zapisnik.

Če poškodba izdelka v trenutku dostave ni vidna nam informacijo s slikovnim gradivom in opisom pošljite na e-naslov maklu@maklu.si.

V tem primeru shranite tudi originalno embalažo.