Maklu …

kjer cenimo kakokovost in tradicijo. Sedežno pohištvo in dodatke oblikujemo z mislijo ohranjanja minimalizma začinjenega z detajli.

Želimo, da z našimi izdelki ohranite lahkotnost vsakdana, zadovoljstvo, udobje in edinstvenost vašega stila.

Smisel v preprostosti
in uporabnosti

Pri snovanju pohištva in dekorativnih dodatkov sledimo motivu, da je življenje namenjeno veselju, vsemu lepemu in enostavnemu, začinjeno s posameznikovo edinstvenostjo. Sam motiv se kaže v minimalističnem dizajnu z dodanimi detajli v katerem je združena dolgotrajna uporabnost, estetika, fleksibilnost in lahko vzdrževanje.

Kakovost in tradicija
še vedno štejeta

zato pohištvo, kjer je mogoče in proizvodno smiselno izdelamo ročno – krojenje,  spajanje manjših delov, tapetništvo. Pri izdelavi pohištva dajemo pomen skrbni izbiri kakovostih materialov in izvedbi tudi v predelih, ki na prvi pogled niso vidni.

Pri izdelavi se usmerjajo v proizvodnjo s čim manjšim vplivom na okolje, kar se kaže v skrbni izbiri materialov, ki trajajo dlje, ne ustvarjajo odpadkov ali jih je možno reciklirati.

Pri izvedbi pohištva sodelujemo tudi z obrtniki, ki jim združevanje detajlov, uporabnosti in najučinkovitejših proizvodnih rešitev predstavlja izziv.

Kaj vam nudimo

//  lastne linije izdelkov lahkega sedežnega pohištva in dodatkov,
//  unikatno ali serijsko izdelavo pohištva in dodatke za naročnika,
//  splošno tapetništvo/šivanje,
//  razvoj in delna izvedba (drugih) izdelkov za naročnika.

Zakaj izbrati nas

Če si želite, da smo vam na voljo za dodatne informacije, osvežitev pohištva tudi po nakupu, garancijo kakovosti, upoštevanje vaših želja in sodelovanje, spoštovanje in podpirate slovenske izdelke, potem smo prava izbira za vas.

Zaupali so nam

Terme Krka
Studio moderna
aFront – OHS
Hostel Pachamama
Nasmeh narave
in drugi

Vse se je začelo
že kar nekaj let nazaj

Podjetje Maklu je nastalo iz strasti do šivanja in oblikovanja ustanoviteljice Klare Kranjec. Že, ko je bila majhna se je učila šivati in izdelovati kroje, kar jo je spremljalo praktično celo življenje. Nadgrajevanje znanja in strast v kreiranju in prenovi izdelkov, so tudi razlog za kasnejše ustanovitev podjetja.

Sama ideja o izdelavi lahkega sedežnega pohištva in dodatkov, pa se je porodila v želji po sedišču, ki bi s svojo lahkoto, edinstvenostjo a hkrati preprostostjo omogočal svobodo pri vzdrževanju, dolgoletni uporabi in dopuščal osebni stil. Želja po imeti pohištvo za katerega si ponosen, da ga imaš, pohištvo z »dušo«.