5 razlogov, zakaj je delo od doma zakon

Če si ena/eden tistih, ki občasno ali vseskozi delaš od doma, me boš še kako razumel/a. Imam srečo, da je moje delo zelo razgibano, za kar sem na koncu dneva hvaležna in ga ne bi zamenjala za rutinsko delo.

Urejanje izložbe v City Parku v Ljubljani, ogled novih kolekcij v Lescah, sestanek s fotografom, ogled lokacije za fotografiranje nove Marx kampanje na obali, izbiranje stajlingov, pripravljanje marketinških aktivnosti in še kaj se lahko zgodi v samo enem dnevu.

Včasih za organizacijo vseh projektov potrebujem le telefon in računalnik. No, tudi udoben sedež pride še kako prav.

 

 

Tako sem si v stanovanju uredila delovni kotiček, ki ga lahko po mili volji prestavljam. Ponavadi so fotelji težki in je težje z njimi manevrirati, ampak tale je skoraj peresno lahek in obvladam ga lahko z eno roko. Moj INSPIRA fotelj je sive barve in se lepo kombinira z ostalim pohištvom in barvami v stanovanju. S sivo pač ne moreš zgrešiti!

 

 


Najbolj mi je všeč to, da sem lahko doma oblečena kot želim. Tudi samo v spodnjicah. No, če imam Skype sestanek se seveda oblečem bolj spodobno.


 

 

Delo od doma ima svoje prednosti, če seveda pri tem dobiš želene rezultate, torej, če je delo korektno in opravljeno v zastavljenem času. Disciplina in organizacijske sposobnosti pa so pri tem več kot dobrodošle.

Strnila sem (svojih) TOP 5 prednosti, zakaj je delo od doma zakon:

1. Zbudiš se, opraviš jutranjo rutino in z zajtrkom v eni roki in v pižami že lahko odgovarjaš na elektronsko pošto in iščeš kreativne rešitve za naslednji projekt. STAJLING IN MAKE UP STA LAHKO NA VRSTI ŠELE MED PAUZO ali pa sploh ne.

2. Si PRIJAZEN DO OKOLJA, saj delo od doma ne zahteva dodatnega goriva. Plus tega pa se izogneš gneči in vsem stresom glede zamujanja. Super!

 

 

3. PRIHRANIŠ torej že na gorivu, če si vmes vzameš urico časa in narediš kosilo doma pa še bolj!

4. IZBEREŠ SI SVOJ DELOVNI KOTIČEK. Zlekneš se lahko na kavč, udobno namestiš v postelji ali si urediš čisto svoj kreativni kotiček v stanovanju. Jaz najraje sedim na velikem, lahkem fotelju, ki ga z lahkoto premikam po stanovanju in si vsak dan prilagajam moj delovni kotiček. Našla sem ga tukaj: www.maklu.si. Zraven pa lahko poslušam svojo najljubšo glasbo in med drugo pauzo še malo zaplešem.

 

 

Sam si lahko razporediš svoj urnik glede na to v katerem delu dneva si za delo najbolj učinkovit.

 

 

5. Ljudje se počutimo udobneje in varneje v okolju, ki ga ustvarimo sami. Tako delo v svojem “happy kotičku” dokazano POVIŠA PRODUKTIVNOST. Hkrati pa nimamo “motilcev” kot so na primer klepetave sodelavke. Hm, res pa je, da imamo hladilnik.

 


Seznam pa se lahko še nadaljuje …. in vsakdo bi lahko dodal svojo točko. Ja, delo od doma ima poseben čar, se strinjaš?

 

Pozdravljam vas direktno iz mojega udobnega delovnega kotička in vam želim uspešno in kreativno ustvarjanje še naprej – na domu ali v pisarni. ;)


 

Preberi članek na http://www.janakoteska.si/interier/5-razlogov-zakaj-je-delo-od-doma-zakon/